2020 med PK

Publicerat 5 januari 2021 av Anna Lindgren

2020 med PK.

Vilket år. På alla möjliga sätt är det värt att summera, trots att vår nyårsafton egentligen är den sista april när räkenskapsåret tar slut. Men det betyder bara att vi får dricka bubbel en extra gång. Här summerar vi iallafall 2020 så som de flesta vet det.

Det behövs inte nämnas att 2020 är året då corona damp ner i vår tillvaro för att förbli. Vi kan bara skatta oss lyckliga för att alla i vår närvaro hållit sig relativt friska och att livet har haft sin gilla gång ändå. Dessutom har allt gått ganska bra. Och oavsett – vem vet hur året 2020 skulle ha sett ut utan corona? Inte vi iallafall.

Året bokstavligen rivstartade med ett helt nytt samarbete. Tack vare en tidigare kund blev vi kontaktade av The Yes Way, ett jämställdhetsprojekt som då var under utveckling hos Ideon Innovation. Det hela började egentligen redan i 2019, då projektledaren Melina ringde för att höra sig för om en insats hon behövde hjälp med. Då hade vi ingen aning om att hela året skulle präglas av The Yes Way och senare även systerprojektet The Joint Way. Vi borde dock ha anat drivet och engagemanget, med tanke på att Melina ringde nära på minuter före julafton... Tror iallafall att vi bara säger wow, vad kul det har varit att få vara med och utveckla The Yes Way från projekt till en verksamhet som nu står på egna ben. Vi har helt enkelt lite mer flow i maskineriet när våra kunder gör anspråk på att förändra världen, om så en liten bit i taget. Under året har vi layoutat utbildningsmaterial, byggt hemsida, byggt om hemsidan lite till, gjort korta filmer, animerat utbildningsfilmer, tagit fram posters och filat på ett grafiskt manér som ska vara lätt att arbeta med även när vi inte längre är med på tåget. Allt för att inkubatorer och innovationsmiljöer ska bli mer jämställda och inkluderande. Än mer glädjande är att vårt samarbete fortsätter in i 2021, så ni lär höra mer om vad vi företar oss.

Om något kan sägas om 2020, så är det variationens år. Inget projekt har varit det andra likt, och vi har tagit oss an helt nya slags uppdrag. Bland annat satt vi halva sommaren och textade den digitala HX-festivalen, ett uppdrag vi fick av Caroline på Wiggentreefilm. Vi har fått nya kunder och nya slags förfrågningar från befintliga kunder. Climacare fick hjälp att komma igång med sociala medier och Jämställd Utveckling Skåne fick hjälp att layouta en handbok och en rapport. Vi har samarbetat med fantastiskt duktiga kreatörer som arbetat stenhårt för att leverera. Allt som allt har året varit lärorikt. Och kul.

Dock vore det väl inte omställningens år, utan att vi också drabbades av någon större förändring. Sagt och gjort! Under föräldraledigheten beslutade sig Anja, fotograf extraordinaire och medgrundare till Produktionskollektivet, för att satsa på utbildning och andra kreativa projekt. Med det sagt ser det ut som att hon knäppt de sista bilderna åt PK, men som sagt – vem vet något om framtiden?

Om vi får be 2021, så hoppas vi på fler samarbeten med kreatörer, frilansare och byråfolk, för det är ju bara så kul att ingå i ett stort team där alla drar sitt lass för att leverera. Vi hoppas på lite luft i schemat för att hinna utbilda oss lite – Malin har nämligen lust att vässa sin kompetens inom sociala medier och annan digital marknadsföring. Vi hoppas såklart också på nya, spännande uppdrag där vi får utmanas lite, för då har vi som allra roligast.

Tre snabba

Nya kunder: 6

Antal flaskor bubbel som gått åt: 5

Ny PW/AW-aktivitet (eller bara närsomhelst): Kallbad