PK fyller tre

Publicerat 14 maj 2020 av Anna Lindgren

Vi har fyllt tre

Tre år in i verksamheten - och det rullar. Hur gick det till egentligen? Jag tror att vår relativa framgång beror på att vi har en avslappnad inställning till vårt företagande. Vi gör fortfarande passionsprojekt och vi leker tillsammans, vilket ger bränsle när det väl är skarpt läge.

2018 var hundens år enligt den kinesiska kalendern, men hos oss var det inga dog days. Vi rev loss ett gäng samhällsnyttiga projekt vid sidan om kunduppdragen. Tillsammans med Kulturhotellet åkte vi på valturné under banderollen Fristaden. Vi snackade val med de som traditionellt avstår från att rösta och samlade storys i bild och film. Efter otaliga möten och samtal kunde vi konstatera att några av valdistrikten gick och röstade lite mer än vanligt - vilket vi smygklappade oss själva på axeln för.

Att få fly kontoret några veckor för att komma ut på fält, är många gånger en kreativ injektion. Att få använda våra respektive skills, men bara på lek. Första helgen i september 2019 deltog vi i Noomaraton, där vi under 24 timmar skapade en kortfilm. Vi la prestige och prestationsångest åt sidan och bara gjorde. Ett eldprov i samarbetsförmåga och en välbehövlig energipåfyllning inför höstens uppdrag. Filmen? Den vann inte, men den blev till. Och bara det.

Av förståeliga skäl kommer 2020 att bli ett paratesens år för många. Vi jobbar på så gott vi kan och tvättar händerna lite mer än vanligt. Vi kikar in virtuellt hos kunder och samarbetspartners för att se hur det går i spåren av krisen. Resten kan vi inte kontrollera och det får vara okej. En liten framtidsspaning säger mig att mer film kommer att behövas när vi inte kan arrangera evenemang och fysiska träffar…